Söndag

Våran stackars lillgumma har 39,5graders feber, hosa och täppt näsa! Hon har fått alvedon nu och nässpray så vi får hoppas hon kan få lite sömn inatt iallafall. Saga tycker att det är lite obehagligt (med all förståelse) att ta tempen i rumpan. Så jag provade att även ta i armhålan för att se om det egentligen gjorde någon skillnad. Det skilde med 1,5grad så det var ganska mycket. Har kollat på en örontermometer som jag vill ha, det sägs ju att de ska vara lika bra som dom man tar i rumpan. Synd bara att dom är så jäkla dyra, men så fort jag har pengar ska jag köpa en sån och prova.

Ja idag har vi som sagt storhandlar. Tog med oss William bara så kom farmor hit och passade Saga medans hon sov. Mysigt att bara ta med sig William ibland :) Det tyckte nog han med ;) Familjen Eldh/Trapp har också varit här på besök under kvällen. Mycket trevligt! William och Alvin hade pusskalas innan Alvin skulle gå hem *haha och Alvin sa "jag älskar dej" och gav William en puss:)


Bästisarna på Djungelhuset


%!/#"#"&

Igår var vi bara inne också, bakade med trolldeg, barnen mös i soffan med glass framför film och båda 2 somnade där sedan. Dom har ju somsagt sovit dåligt hela veckan och nu har förkylningen på dom blivit värre igen, snoriga och hostiga :( men ingen feber än så länge iallafall *peppar peppar*
Vi bakade kladdkakemuffins så blev otroligt goda, här har ni receptet.


På kvällen hade vi det jättemysigt hos familjen Eldh/Trapp, åt massor av ost och kex och barnen lekte för fulla muggar. Blev där lite längre än vi tänkt men barnen klagade inte :)





Nu är helveteskylan tillbaka! -30grader!!! Martin ska vara funktionär på rallyt som är i stugun idag, Stackarn!!! Måste handla oxå, verkligen MÅSTE men bilarna lär ju knappast starta idag. Så jäkla typiskt! :(

Ska väl ta och göra massor av varma drycker och fika till gubben nu, ha en fin helg allihopa!




Fredaaag

Nu har bloggen fått sitt gamla utseende igen. Har NOLL fantasi till en ny... Men den får duga, men det är så jädrans tråkigt när det ser så fult ut.. Aja, haha i-landsproblem.

Idag är vi lediga allihopa, är helt mör efter en riktig myskväll med Marie :) Är skittrött!!!! Men det blev sent så jag får skylla mej själv. Men barnen väckte mej halv 7 usch så jobbigt!

Jaja, idag blir de nog väldigt lugnt, bara hemma, inne... -20grader är det ute nu :( Vi får dega med trolldeg och baka lite kladdmuffins också tänkte jag. Annars ska jag försöka få barnen att sova en stund idag, speciellt Saga. Hon har sovit dåligt hela veckan, igår sov hon ingenting på dagis. Det är nog förkylning och täppta näsor som spökar.

I em kommer Martin hem, guud vad glada barnen ska bli! Då ska vi ha en liten välkomstfest för honom :)

Ne nu rycker barnen i mej ;) hörs! 





Onsdag

Har precis kommit hem från jobbcoashen. Det är riktigt givande att gå dit ibland tycker jag! Man får lära sig så mycket bra när man ska söka jobb.
När jag åkte dit så var snöstormen vi alla väntat på här. 1cm tjock is på alla rutor! Det tog mej nog minst 5min att få bort isen såpass att jag såg vägen framför mej. Kom 20min sent...

Nu sitter jag här och dricker te, känner lugnet före stormen. :) Vill bara ha hem barnen nu! Vill ha lite liv och rörelse här hemma:) Det blev så bråttom att ta sig iväg i morse så vi hann inte mysa tillräckligt med varann för att kunna klara oss hela dagen:)


Myspojken ♥

Får se om han ska ha med sig Alvin hem efter dagis, både han och Alvin har tjatat om att få vara med varandra i veckan :)


Goddag.

William har varit hos tandläkaren nu på morgonkvisten igen. Det gick inte bra denhär gången heller! Jag vet inte vad man ska göra för att han ska öppna munnen, jag har nog mutat med allt han tycker är roligt.. Men nu är det inte förns i höst vi ska dit nästa gång och då har han LOVAT att han ska visa sina "huggtänder" som han säger hehe... Det har varit ett jäkla rännande dit nu ett tag ;)

Jaja.. Nu ä han iallfall på dagis för han skulle promt dit den lilla stund som var kvar, 1½timme bara, men då har jag hunnit städa upp lite här hemma och dammsugat och det är ju skönt att det är gjort innan dom kommer hem och ska stöka till igen =)

Martin åker till Eskilstuna idag och blir borta några dagar så då kanske jag tar mej tid nån kväll och fixar bloggen som ser ut som crap. Och så ska jag väl bli lite duktigare på att uppdatera tänkte jag ;)

Nu måste jag springa ut i förrådet å leta lite gamla kläder som William har haft som Saga kanske kan ha lite användning för. Bye


21/1

Nu var det länge sen det hände något här, jag har haft så mycke att göra att jag inte har haft tid. Har ju varit med Saga och skola in henne på dagis, det har gått otroligt bra! Hon trivs som fisken i vattnet och säger bara hejdå flera gånger men inga tårar! Och det är jag såå glad över! Jag kommer ihåg när jag skolade William och han grät varje gång jag skulle gå hem, det gjorde så ont i hjärtat att lämna honom då! :´( Men Saga, hon vill knappt gå hem när jag kommer:)

Vi har hunnit med att vara på storjsjöbadet också med momma och mostrarna. Jättekul var det verkligen! Det tog en stund för Saga att vänja sig men sen plaskade hon för fullt och vi åkte dom små rutschkanorna hela tiden :)

Vi har varit med om många roliga upplevelser senaste veckan men alltihop orkar jag inte ta upp men det är skönt väder och vi passar på att vara ute så mycke som möjligt nu och grillar korv och sånt :) Man vet ju aldrig när kylan kommer tillbaka.

Nu ska jag fixa med en massa papper, leta skridskor åt Wille och försöka hinna städa lite innan det är dags att hämta barnen.


Hittade en bild som blev tagen för precis 1år sedan - underbara ungar! ♥


Måndag

Orkar egentligen inte blogga men slänger väl iväg ett ändå. Första inskolningsdagen på dagis för Saga idag, det gick jättebra! Det kommer nog gå fort att skola in henne, hon ville inte ens hem idag!:) Men hon var trött efter 1½ timme där, åkte hem och åt lunch och sen decka hon på en gång och då la jag henne 2timmar tidigare än vanligt.

*Stora damen*

Innan jul har William tjatat å tjatat om att få en råtta, "lika som Alvins". Han skrev ju det på önskelistan till tomten också. Det blev lite svårt eftersom tomten har långt till IKEA men idag fick han en utav Alvins mamma! Så otroligt snällt och TACK för att du tänkte på honom! :) William & jag är väldigt tacksam och han har haft den med sig hela dagen!


William och Martin passade på att ta en tur med skoter idag också (det var ju "bara" -14 ute). Tydligen ska de bli kallare till helgen igen! USCH!



När jag gick i skolan och skulle upp på mornarna hade jag problem med att vakna av väckarklockan på mobilen, så jag skaffade en riktigt högljudd klocka som jag heller inte vaknade till MEN som mina GRANNAR vaknade till, tilloch med. KNÄPPT jag vet haha* men nu har Martin hittat något som kanske skulle funka...

"När larmet går i gång påbörjas en häftig nedräkning från 10 och avslutas med en rejäl avfyrning. För att nu kunna stänga av alarmet måste du hitta och sätta tillbaka raketen i avfyrningsrampen." <länk så stygg haha*






Dans igår. De va kul. Men inte idag.




Big mama

Ibland när jag ser gravida så brukar jag kunna sakna bebismagen ibland, men när jag går in och kollar bland bilderna så minns jag hur jobbigt det var med den otroligt stora magen som jag hade med Saga. Kan inte låta bli att skratta när jag ser dom, det ser ju för tokigt ut. 



v.38                  v.40+2
     








Måste in till stan och handla cola! Känner att jag har blivit beroende utav det nu när jag har varit utan i 2dagar och har fått sån abstinens av det! Kylskåpet, frysen och skafferiet ekar tomt också, får be till "gudarna" att det blir mildare imorgon så bilen startar! Det är tur att man inte har ett jobb man måste åka till sånna här dagar. -34 är det här nu.


När katten är borta....

Lyckades inte kliva upp i tid imorse heller förens William kom och berättade att han blödde! Då studsade jag upp vill jag lova! Den gottekotten ville ha kex som låg i en konservburk och den hade han lyckats fått upp och skurit sig på. Som tur var så var det bara ett pytte sår. Sen så upptäckte jag att hela vårat lilla förråd med pappersinsamling julprylar m.m låg utspritta över hela hallen! Men han fick allt hjälpa till att städa upp efter sig. Såhär såg de ut:



Så går det om man inte tar sig upp! Inte bra... *skäms på mej*

Blev väldigt brydd när bilen startade iimorse också i -28. Det är ju en diesel så den brukar knappt starta vid -20.

Nu leker Saga med sina dockor för fullt, jag ska städa och sätta upp nya gardiner. (Blir alltså ingen stadsresa idag) och ikväll får vi fin besök av Madde&Pinnen:)


Måndag



Saga är nybadad och nu är det Williams tur att plaska. Jag är så trött att ögonen går i kors, ska bli skönt att lägga sig i tid ikväll. Tror vi ska försöka lägga barnen lite tidigare ikväll också 19.30 för William hinner bli övertrött vid 8. Och så kanske vi tar oss upp lite tidigare på morgonen också, imorse försov vi oss till halv 9 och kom en halv timme sent på dagis, men de är dom väl vana vid nu :P Men ordning och reda ska det bli!

Nu är julen borttagen också, julgranen också. Det blev så himla tomt nu utan den :/ Men den barrade så hemskt.

Imorgon ska jag och Saga ränna på stan.

 


100101

Första inlägget för i år!

Vilken toppenkväll vi hade igår! Underbara vänner, mycke skratt, mycke god mat och goda drinkar! Och världens snällaste och goaste barn! Det blev lite stressigt med att hinna göra all mat, tilltugg m.m m.m men det löste sig tillslut :) Vi spelade spel, skrattade mycke, badade tunna =D

Även fast det blev en väldigt sen natt så var jag väldigt pigg när barnen väckte mej vid halv 9. Hela dagen har jag städat, tvättat, busat med barnen, gått långpromenad som var väldigt välbehövlig efter allt vi stoppade i oss igår! 
 
Men nu känner jag att tröttheten kommer krypandes, ska nog gå och lägga mej snart men har fått Rayman (ett spel på datorn) som jag har svårt att slipa mej ifrån :P 


Har ni några nyårslöften? Vad? Brukar ni hålla dom? skulle va kul att veta!

Jag har inga nyårslöften direkt, eftersom jag inte brukar kunna hålla dom, och inte ens komma ihåg dom! Men ett hälsosammare år ska jag försöka med och tänka lite mer på mej själv!


RSS 2.0