Helgen



Helgen har varit supermysig. William har dock sovit borta hos farmor och farfar hela helgen, ganska skönt men samtidigt saknar man ju honom. Men jag vet ju att han är i trygga händer och det är nog ganska bra för både oss och honom att få komma bort på "semester" en stund.

I fredags åt vi massa gotta och kollade på idol, i Lördags vart det storstädning och pyntning i ett, hela dagen lång. Kvällen spenderades hos fina vänner och hade jätte trevligt! Jag blev ute ända till 4 på morgonen och det var verkligen många år sen :) Under söndagen mådde jag ganska bra, under förmiddagen iallafall, ju längre dagen går desto värre blir det. För mig. Fattar inte de, haha. Fick besök och mös framför "flickan som lekte med elden". Den va bra.

Idag börjar dom renoveringen och utbyggdnaden på Williams dagis, så alla barnen får nu vara i byns föreningshus. Jag trodde verkligen inte att dom skulle få till det där eftersom det är så stor och öppen lokal med scen och jättehögt i tak. Men några händiga gubbar i byn hade byggt väggar och tapetserat och det var jättefint där! Några nya leksaker hade barnen fått också så idag var det nog verkligen livat där skulle jag tro :) Jag och Saga brukar stanna en stund på mornarna och hon vill inte därfrån! Hon älskar dagis så det blir nog absolut inga problem att skola in henne! Det känns skönt :)

Jag mår inte så värst bra idag, jättetrött, ap ont i halsen och frusen. Efter middagen tog jag en liten powernap och den hjälpte lite men det blir nog en tidig kväll ikväll. Fasst det är ju Paradise hotel och det får man ju inte missa. Ganska meningslöst program egentligen men sånt fasnar ju oftast jag i ;)

 


Ett tips...

Den här krukan har jag tänkt slänga flera gånger.
Jag vet inte ens varför jag har den, antagligen en gåva för väldigt
länge sen. Tidigare var den i hemsk terakotta, men så färgade jag den
svart (med sprayfärg) och vips så funkar den att ha framme : )


Pepparkakoor



Idag blev det pepparkaksbak här hemma, samtidigt som vi lyssnade på Bamses julfavoriter (det är absolut den bästa julskivan som finns). William är så duktig och blir han inte grävmaskinist när han blir stor så blir han nog en bagare ; ) Tyvärr hann pepparkakorna bli uppätna innan glaseringen (och gräddningen ; )). Men det kommer helt säkert att bli mer pepparkaksbakning!

Williams tokerier

Måste berätta lite om Williams fantasier och funderingar som är ganska roliga.

*När han sitter på pottan så säger han att det finns en igelkott i duschen, han bor där och dom pratar med varandra under tiden han sitter på pottan. Igelkotten brukar springa till mej i köket och hälsa på mej också och vill smaka mat, Säger han hihi...

*En annan grej nu när vi pratar igelkottar... Han har en bok som de är väldigt små gubbar i, vissa gubbar är mörkhyade med afrokrull, när han ser dom så säger han "TITTA MAMMA en IGELKOTT hihihihihihi*  :P och nu säger han det även när man är på stan eller i affären då han ser "igelkottar" (man ska nog va glad att han inte säger lakristomte som min lillasyster gjorde när hon va liten;) )

*I nyckelhålet på toan: william-"där inne bo moffa, säg hej till han mamma" och så leker vi att han är där inne haha XD

*När vi var ute och åt på restaurang hade gubben som satt vid bordet bredvid väldigt mycke skägg, och William frågade högt och tydligt "är det där jultomten" hihi...

  å gud, jag srattar ihjäl mej när jag skriver om dehär.... Oj oj.... XD


Kommer inte på så mycke mer nu, men han är väldigt rädd för tomtar och troll.

Så när han ska sova vill han inte ligga intill väggen eftersom det är en liten springa mellan sängen och väggen, han säger att småtrollen kommer upp där när han sover <3

Han är jätterädd för gamla (riktigt gamla) tanter och gubbar, muppar och utlänningar och andra som ser konstiga ut, när han ser dom stirrar han med skräck på dm och kutar till mej och håller hårt i mina ben så dom märker ju att han blir rädd för dom.. Det är lite pinsamt :I


Ne nu är det dags att hämta tokfransen! :)


Måndag

Det var väldigt länge sen jag klippte Saga första gången, då var hon nog runt 6månader. Nu var jag tvungen att klippa hennes lugg eftersom jag är så slarvig med att ta på henne hårspänne som hon snabbt sliter av sej ändå. Så nu fick hon lugg, och hon blev så söööt, se bara! =)

Lilltjejen har blivit en riktig diva. Ska ha på sej det hon vill ha, får hon inte som hon vill gnäller hon (och de är inte lite), och hon är kaxig som tusan! Riktigt jobbigt ibland men samtidigt kan man inte låta bli att bara skratta :D Och tur är väl det..

Det går riktigt bra här hemma, vi busar extra mycke tillsammans nu när Martin är borta, riktigt roligt att få mer tid med barnen. Jo faktiskt, det är konstigt att man får mindre tid med barnen om Martin är hemma, men när han kommer hem från jobbet är de ju han som tar barnen och är lekfarbrorn, så jag får tid att fixa mat, diska, fixa med tvätt och sånt. Men nu när jag är själv med dom så blir det så att vi gör allt detta tillsammans, och det är riktigt skoj! Så länge dom inte William ska diska själv (= vattenskada) eller om dom börjar bråka. Man är ganska slut efter en dag då det är full rulle i 1 ! Barnen frågar efter pappa flera gånger om dagen, dom saknar han så mkt :) och det gör jag med såklart, speciellt på kvällarna eftersom jag inte kan sova själv. Inatt har jag fått 4 timmars sömn men är ändå overspeed  idag, så jag är väl näst intill död imorgon ;)


Fredag

Hejsan, idag är Martin hemma och är sjuk -förkylning tror jag. Lite trist (för hans skull) eftersom han skulle på after work med jobbet ikväll, men jag hår ju ha honom hemma å de klagar jag inte över! Jag och barnen ska åka till stan alldeles strax och handla lite gotta till helgens mys och lite go mat.

I helgen ska vi nog bara vara hemma och mysa, barnen ska på barnkalas på söndag bara och sen åker Martin på kurs i några dagar igen. Lite gruvensamt att vara själv då jag är så otroligt mörkrädd! Vaknade en natt i veckan av den värsta mardröm man kan tänka sig. Då hade jag tur att Martin va hemma.

Snart är det första advent! Som jag längtar efter att få sätta upp julstakar och stjärnor, tomtar m.m :) det blir så mysigt. Med det allra bästa av allt är nog att få pyssla och julbaka med barnen! Tänkte göra lussebullar och lite småkakor i veckan så det inte blir så stressigt. Har även börjat med julstädningen, fast jag har bara hunnit med vårat sovrum med det var ett jäkla projekt bara de. Städa under och bakom allt, rensa i byråer och garderober.
Köket gruvar jag mej för, tänk alla 40 lådor och skåp som är proppfulla. Ne nu ska jag söka efter middagstips och göra oss i ordning för en stadsresa! Vi hörs!



foto: en gammal bild på mej och sonen <3


Våran dag i bilder...




Deadmeet


Hej allihopa!

Och välkommen till min nya blogg, saknar ju bloggandet lite och är less på min gamla så det fick bli en ny. Tyvärr har jag inte tid att sitta här utan måste hålla koll på busungarna och köttfärsåsen som står och puttrar i väntan på att spagettin ska bli klar!

Vi hörs senare, hoppas ni är nöjd nu ni som saknat mej :)


RSS 2.0