Bye bye 2009



Imorgn smäller det, då ska detta år avslutas och välkomna det nya året 2010! Det var inte lätt att bestämma en meny, men det blev bra tillslut! Enkelt och gott! Lite tilltugg till fördrinken blir det också (små filodegskorgar med en god röra och ostfyllda chilifrukter) och självklart kommer det bli goda ostar, laxrullar och mycket mer under natten, vi kommer inte att göra annat än att äta :P haha! Så går det när man har svårt att bestämma sig, då blir det allt!

Vi kommer fira här hemma, med våra bästa vänner, spela spel, busa med barnen och förhoppningsvis badar vi lite tunna också OCH smäller massor av raketer =D Längtar att få se barnens reaktioner som säkert blir väldigt impade :)

En sammanfattning av den underbara julen vi har haft kommer senare men nu vill jag önska er ett GOTT NYTT ÅR!

 


Granen står grön och grann i stugan...









Åh vad glad jag valde att ha en riktig julgran i år! Det luktarså gott och nu är julkänslorna fullständig! William hjälpte Martin att hämta den och sen klädde vi den tillsammans, så himla mysigt <3 Nu känner jag mej faktiskt färdig för julafton, känner ingen stress alls! Har några julklappar kvar ska jag erkänna, men det fixar sig imorgon..

Jag längtar så mycket till julafton, att få se barnens miner då dom ser tomten, (hoppas dom inte blir så rädda bara) William ska ju göra ett paket av alla sina nappar och ge till tomten. Är väldigt närvös för hur det ska gå att sluta med nappen faktiskt, han tycker så mycket om dom!

Lite pynt på bron:


Suddig bild men det är ett litet tomteland...





Tunnbrödsbakning...



Jag tror att vi ska skapa en ny tradition på julen, att hela familjen samlas och bakar tunnbröd tillsammans. Gud så mysigt och KUL det var. Det var första gången för mej och det var lite klurigt i början men jag lärde mej fort och nu har vi hela frysen full med gott nybakat tunnbröd som vi kan göra "skinkstutar" av i jul! Och William är en äkta bagare alltså, han hade skitkul :D

God jul & gott nytt år!


-25



Herrejäklar vad kallt det är idag! William tjatar om att få gå ut och leka men är det -25grader så går det ju knappt att andas! Jag vet inte hur det kommer gå när Saga blir trött och vill sova. Hon är ju så van vid att sova ute men idag får vi försöka lägga henne i sängen och hoppas att hon kan somna!

Nu ska jag se om vi har nån ved ute på balkongen så vi kan göra upp en brasa!

Varför skiner alltid solen så lockande när det är så svinkallt att man inte kan vara ute?


091215


William tog medsig sin kompis Alvin hem från dagis idag. Det gick mycke bättre än väntat, jag hade liksom väntat mig att om skulle riva hela huset så vilda som dom är ;) men dom var lugna och lekte så fint tillsammans, så det blir nog fler gånger! Alvin ville till och med stanna över middag och det är ju ett gott tecken på att dom har roligt.

Imorgon är det sista dagen för William på dagis för sen går han på jullov! I hela 2 veckor. Och efter det är det snart dags för Saga att börja dagis. Stora tjejen! Hon har börjat prata så mycket nu också, det ploppar fram nya ord hela tiden.

Sagas egna lilla ordlista 15mån:
*mamma, pappa
*strumpa (första ordet efter mamma och pappa): bupa
*stjärna: näna
*titta: itta
*va e de där: e (de) dää
*vem e de: e de
*hej: hiiii
*hejdå: iida
*william: ia(m)
*farfar: ua ua
*vantar: ante
*mössa: -
*tröja: öja
*byxa: yja
*öga: öa
*bulle: uje


Det är vad jag kan komma på nu, visst är hon duktig :) Man blir så stolt!


Lucia




Igårkväll var vi på Luciståg på dagis, William var den sötaste tomten och Saga den finaste tärnan ;) Jag är stolt över min lille William, han stog stilla och sjäng högt och fint hela tiden, medans många andra sprang runt och busade =) Alla barnen var så gulliga så! Sen bjöds det på tomtegröt och skink"stutar", det var såå gott! Jag längtar verkligen till julbordet nu! Tänkte göra en laddning av köttbullar idag men hade ingridiensser som fattades så jag måste handla lite. Hoppas jag lyckas bättre iår, förra året blev det bara köttfärsås av allthop :P Men ska prova annat recept och en enkelsats denna gång.

Iallafall så tänkte jag passa på att ta ett julkort då dom var så fina i sina kostymer, såhär gick det!



Jag fick faktiskt någon som blev bra men det får ni se senare. Mer kort finns (för den som är intressead) på facebook.

Det är härligt att det är vitt ute igen nu, har varit ute och skottat jättemycket idag för imorse körde jag nästan fast på vägen, plogbilen lämnar ju stora plogkanter åt oss! >:(


Helgen


                              Fotot är från imorse när Saga lekte..

Igår lämnade Martin och jag barnen hos farmor och farfar och åkte till stan för att handla julklappar! Så nu har vi handlat färdigt åt barnen iallafall och har dom svåraste kvar. Till våra föräldrar! Dom har ju allt...

När vi kom tillbaka bjöds det på middag hos dom och sen var det bara att klä på sej och åka till Daniel och Maide på Luciafest. Det var mycke folk från byn, runt 40-50pers kanske och vi var ute på deras gård och grillade, drack glögg och hade riktigt kul. Barnen skjutsade dom små på kälke m.m.. Önskar vi hade kunnat stanna längre men vid 10 orkade inte William någe mer så vi åkte hem och han somnade på stört <3 Trots all glögg och annat igår så är jag riktigt pigg, har städat huset och tvättat. Ska snart byta sängkläder och starta en ny tvättmskin. Martin mår dock lite sämre idag hehe, men han har tagit sej upp och han och William är ute och fixar... Snart blir det tacos, sen adventsfika med mina goooda lussebullar vi gjorde tidigare i veckan och ikväll blir det bara film och massa gotta :d om man orkar... ;)



Fan att inte Calle vann Idol i fredags!


2012



Den filmen såg vi igår! Riktigt bra var den men väldigt hemsk eftersom den är så verklig, huvva.


God morgon

Vi tog lite sovmorgon idag, till kl 9 ungefär. Det var riktigt sköönt! William är ledig idag och han sa att han tyckte att det skulle bli så himla skönt, hehee... Å jag vet inte vad vi ska hitta på idag. Det lär nog bli en liten utflykt. Kanske till momma, eller stan... vi får se.

Måste skryta om min duktiga storpojk, vid läggningen har vi alltid läst bok, släckt och berättat en saga och legat med honom tills han somnar, och för någon vecka sen så säger han efter vi har berättat saga att han vill somna själv <3 utan någon som helst träning! Jag hade tänkt att det snart var dags att lära honom att somna själv men dragit ut på det då man har gruvat sig, och så löser det av sig själv! Det är ju fantastiskt :)

Ihelgen blir det full rulle, imorn är det ju den stora IDOL finalen, den får vi inte missa!
Lördag ska jag och Maritn åka utan 1barn iallfall och köpa (förhoppningsvis) alla julklappar. På kvällen är det Luciafest hos några vänner på byn. På söndag tänkte vi bjuda hit några av våra kära på adventsfika. Det är ju för 17 3e advent snart!! Jag hade ju tänkt ha massor av glöggkvällar men det verkar som att det blir tajt nu, vi får väl se.

 


Ännu en bakdag...



Idag har jag och Saga bakat Lussebullar, fast hon lekte bara med mjölet och russinen ; ). Provade göra "vanliga" bullar av degen också med vaniljsocker och smör mellan å jäklar vad goda dom blev!! William fick inte vara med denna gång tyvärr, men vi ska nog göra en till laddning av bullarna innan lucia, och han fick ju faktiskt baka pepparkakor på dagis idag:)

Nu sover båda barnen, så jag ska passa på att söka lite jobb!


Härliga vinterfrost, kom tillbaka!



Dessa togs i slutet av förra veckan då det var minus 16 grader, hoppas kylan snart kommer tillbaka!

 


En julhälsning

Send your own ElfYourself eCards

 


Jamtli julmarknad



Igår var vi på Jamtli julmarknad. Det är så otroligt mysigt att gå omkring där och det tyckte barnen med! Det var lagomt med folk igår eftermiddag så det var perfekt! Vi gick till tomtens stuga och efter mycket om och men vågade William sig in. Det tog länge innan han vågade komma in i samma rum som tomten med tillslut gav han tomten sin (och Sagas) önskelista. Tomten var jätte snäll och pratade mycke med oss så i år på julafton kanske han får komma in i huset med julklapparna, förra året fick han lämna säcken på bron för William var så hysterisk ; ) 

Här hemma hålls det på med julstädning för fullt, det går sakta men säkert, det är inte lätt att hinna med allt man vill med 2 vilda knattar, ok William är på dagis men det hjälps inte. Saga busar för 2!

 


Happy mum

Har precis kommit hem från min egokväll. Fan vad skönt det är att smita hem ifrån ett tag ibland, alldeles sjäälv :) Jag och mina systrar åt god mat på restaurang, skrattade  mycke och hade de sååå trevligt! Som alltid :D och sen gick vi och kollade på New Moon, jäklar vad bra dom filmerna är alltså! Jag blir alldeles till mej av dom ;D ååååh, ni måste se dom om ni inte gjort de! Funderar på att börja läsa 3dje boken, jag vet inte om jag orkar vänta ända tills nästa kommer... Superkul har jag haft iallafall! Så nu har jag laddat mamma batterierna=)

Nu är det dags att va lite social med Pinnen som är här på besök!


Mina nycklar är borta igen...

Jag har blivit senil och virrig så det är pinsamt! Andra gången jag har tappat bort mina nycklar nu, har ringt polisen och Maxi, där jag kommer ihåg att jag hade dom sist (utan resultat). Men enligt Martin ska dom vara här hemma någonstans eftersom vi använde bil och hemnyckeln efter. Men har letat ÖVERALLT! Skulle behöva åka in och handla men kan inte åka utan dom. Någon som är synsk? Jag blir så arg och less på mej själv!


RSS 2.0