HALLOWEENTIPS

I bålen:
Häll vatten i en tillbringare som du färgar rött med hushållsfärg, ganska mycket. Fyll sedan en engångshandske i latex och lägg in i frysen, sen har du en blodig hand att lägga i bålen :) Du kan också frysa in småkryp som spindlar m.m i iskuber.

Vampyrblod:
Som du kan använda som sås till tårta, glass, bakelser. Men även när du klär ut dig.

- En flaska ljus sirap
- En flaska röd karamellfärg
- En flaska gul karamellfärg

Vill du ha det mörkare så kan du tillsätta lite grön karamellfärg.

Gravsten:
Såga en playwood skiva som en gravsten, måla den grå och skriv r.i.p på. ta diskhandskar och fyll med tidningspapper eller liknande, sätt dom framför så det ser ut som någon är påväg upp, lägg lite jord runt om. Man kan också ta en trasig fotboll och dela på och måla på ögon så det ser ut som ansiktet är påväg upp.

Pumpa:
Skär av toppen på pumpan och gröp ur alla kärnorna, skär ut ögon, näsa och mun. Det är roligt att göra många olika pumpor med olika uttryck. Tänd ett ljus inuti. Av pumpor kan man också göra pumpasoppa och pumpapaj, dom säger att det är gott men själv har jag aldrig provat.

**Färga pastan/moset/popcornen/bålen med karamellfärg.
**Kycklinglåren kan man kalla benknotor

Minipumpor/Apelsinspöke:
Skär av toppen på apelsinen och gröp ur den, skär ut ögon, näsa mun likasom på en pumpa. Frys en stund så att skalet stelnar och fyll sedan med glass.

Spindelmuffins: Göra muffins och köp lakrits snören, stoppa i en bitar av snöret så det liknar med och gör ögon med glasyr eller även där med en liten bit av snöret.

Avklippta fingrar: Dela prinskorvar i 2 och stek, du kan skära små ränder för att få rynkorna som man har runt knogarna och skära ur lite av toppen på "fingret" för att sedan dela en mandelbit i 2 (ev färga också i kokande färgat vatten) för att sedan ´sätta dit som nagel. "limma " med lite ketchup eller försöka att "trycka" in den. Doppa sen nederdelen av fingret i lite ketchup och lägg på fat.

Marchmallowspöken:
Sätt marshmellows på ett varsitt grillspett och frys dom i ca20min , smält sedan vit blockshoklad i vattenbat och doppa marshmellowsen i, låt gärna chokladen kylna lite innan för den ska bli lite seg så det blir som toppar på. Smält sedan mörk choklad och spritsa ögon och mun på, toppengott och jättefestligt för dom lite mindre barnen.

Ännu mer recept på äckliga maträtter (länkar):
tasteline.se, kokaihop.se, matklubben.se


Pluggdag

Är det visserligen varje dag...

Är ganska så trött idag. Eftersom jag och barnen är hemma själva i 3dygn och jag är fruktansvärt mörkrädd så har det inte blivit mycke sömn. Första natten var hemsk, låg vaken tills ögonen blödde typ. Sen var jag tvungen att sätta på tv:n för att kunna somna. Inatt tog jag William till våran säng, då gick det mycket bättre men då var det sånt oväder istället men det kändes ändå bra att vi alla var i samma rum.

Har iallafall inte hört nåt spöke som är uppe och vandrar, det är nog Martin som är knäpp trots allt ;) (lätt å va kaxig på dagtid) hehe ne men det är nog jag som skrämmer bort det tror jag för det har aldrig hänt något när jag har varit hemma:)

Men inatt kommer han hem :D är lite orolig för det är verkligen glashalt ute på vägarna nu!

I helgen är det halloween också men än har vi inga planer! Vad ska man hitta på?


miss u papi


TROLLUNGAR

Här var det dålig action! Kommer liksom inte på något intressant att skriva om nu förtiden men så har man inte så mycket tid till det heller för den delen.. Det händer liksom inte så mycket nytt i våra liv just nu, vi bara trivs - oftast:)

Det är ofta jag har skrivit ett inlägg, men så ångrar jag mej & tänker att "näääe dehär vill väl ingen läsa" och så tar jag bort det... Känns som man bara skräpar ner bloggen med en massa onödigt ibland.

Martin har iallafall åkt iväg till Eskilstuna på kurs. Han blir borta ända tills på Torsdag. 
Kommer bli tomt och ensamt men som tur är har jag mina fina barn här hemma som lever om:) Gruvar mej för nätterna bara. Är ju så otroligt mörk/spökrädd av mig.   

Idag har det varit trolldag på dagis! Vi målade fräknar, dom fick ett rep att ha som svans, hade även gjort öron och hade hattar på sig:) har dock inget kort på det. Synd för dom var såå söt!  Men på dagens kort ser ni Sagas fräknar iallfall:) Ser ni att William har hans hand på Sagas huvud?

Mitt hjärta smälter, dom är så fin:)

Fick sovmorgon av barnen imorse vi sov ända till halv 9!! Det var ju himla skönt! Dom har varit så förkylda i ett par dagar nu men jag tror att det börjar ge sig.

Jag har pluggat, hela dagen. har varit riktigt duktig faktiskt ;) städat har jag hunnit med och tvättat. I eftermiddag tänkte jag ta med barnen till sopstationen med all papper/glas och plas vi har samlat på oss och städa vårat lilla förråd. William kommer bli överlycklig för han älskar att slänga sånt skräp och städa och göra iordning.

Har en enorm jullängtan också! I år kommer det bli massor av pyssel och massor av bak! Har redan börjat letat mycket inspiration på internet för julen som jag säkert kommer dela med mej utav och i slutet av veckan, eller början av nästa ska jag visa er något riktigt häftigt som har med inredning och göra, kommer bli såå coolt!!

Hade bäst!
/Johanna


Sänghimmel



Jag drömde alltid om att ha en sänghimmel när jag var liten men jag fick aldrig någon.
Så klart att Saga ska få ett då! Och hon blev superglad:) Är man en prinsessa så är man.
Det blev ju hur mysigt och fint som helst!

Nu är värsta av renoveringen färdig. Så himla skönt!
Golv och tapeter och målning är klart! Bara lister som fattas... Och möblerna! :P 

Barnen är på dagis, jag pluggar men tar små pauser ibland, 
håller just nu på att göra en brochyr av ett a4 vikt på 3. 
Inte så svårt men däremot är innehållet en utmaning. 
*idétorka*

Jag börjar längta så in i norden till jul, baka pepparkakor, tunnbröd, lussebullar, pynta, köpa julklappar, dricka glögg.... åååh vad jag längtar:) Dom har redan börjat tagit fram ljusstakar och sånt  på affärerna också såg jag.
Appropå affärer! Upptänkte världens underbaraste butik på torget i stan igår. Mormor hildur tror jag den hette. Hoppas man får bra lön denna månad!!:)

Jobba imorn 7-16, annars ledig i helgen.
Vill hitta på något... med barnen♥ får väl se vad det blir.
Vill åka bort nånstans, så man inte fasnar med alla husbestyr som måste göras hela tiden.



♥Mys i höstmörkret♥


<3

Har varit borta mycke dom senaste 2 dagarna, i tisdags var vi på kurs med jobbet i sundsvall. Hot våld och rån- mycket intressant och kul faktiskt.

Igår va vi på personalfest. Hillcart i Åre, som inte var lika hemskt som jag hade föreställt mej men kul:) sen middag och mingel på Solo, efter det blev det krogen med Amanda och Oscar. Bara småfolk ute så det var inte sådär jättekul och jag var jättetrött efter hela dagen. ´Sov över här, mår jättebra, drack bara några fina riktigt goda drinkar igår.

 Men vilket dåligt samvete jag har för att jag inte är hemma. 1 dygn borde man ju kunna fixa med gott samvete men inte :( Å jag saknar barnen så jag vill bara gråta, åka hem å hämta dom på dagis och krama dom massor! Skratta och leka. Mina änglar... Känns inte som man får tillräcklig med tid till dom nu när man jobbar å pluggar. Och ännu värre hade det varit om jag jobbat som man "ska" heltid.. Har /vill och försökt fått tid att baka bullar med dom, men alltid kommer något ivägen. Kanelbullens dag var i måndags, brukar alltid ha bakat bullar till den dagen men nu missade jag det. Och jag känner mej jätte misslyckad :( Inte bara för bullarna såklart men själva grejen, allt. Har inte tid och jag bara stressar runt som en höna utan huvud känns det som. Kanske inte verkar så men i mitt huvud är det så. I helgen jobbar jag och jag har 4 arbeten som ska vara inskickad och klar till skolan på söndag... Åhhh...

Kommer väl bättre tider snart hoppas jag. Nu ska jag bara få i mej lite lunch och sen åka heeeeeem :):):)


RSS 2.0