view sourceprint?

HALLOWEENTIPS

I bålen:
Häll vatten i en tillbringare som du färgar rött med hushållsfärg, ganska mycket. Fyll sedan en engångshandske i latex och lägg in i frysen, sen har du en blodig hand att lägga i bålen :) Du kan också frysa in småkryp som spindlar m.m i iskuber.

Vampyrblod:
Som du kan använda som sås till tårta, glass, bakelser. Men även när du klär ut dig.

- En flaska ljus sirap
- En flaska röd karamellfärg
- En flaska gul karamellfärg

Vill du ha det mörkare så kan du tillsätta lite grön karamellfärg.

Gravsten:
Såga en playwood skiva som en gravsten, måla den grå och skriv r.i.p på. ta diskhandskar och fyll med tidningspapper eller liknande, sätt dom framför så det ser ut som någon är påväg upp, lägg lite jord runt om. Man kan också ta en trasig fotboll och dela på och måla på ögon så det ser ut som ansiktet är påväg upp.

Pumpa:
Skär av toppen på pumpan och gröp ur alla kärnorna, skär ut ögon, näsa och mun. Det är roligt att göra många olika pumpor med olika uttryck. Tänd ett ljus inuti. Av pumpor kan man också göra pumpasoppa och pumpapaj, dom säger att det är gott men själv har jag aldrig provat.

**Färga pastan/moset/popcornen/bålen med karamellfärg.
**Kycklinglåren kan man kalla benknotor

Minipumpor/Apelsinspöke:
Skär av toppen på apelsinen och gröp ur den, skär ut ögon, näsa mun likasom på en pumpa. Frys en stund så att skalet stelnar och fyll sedan med glass.

Spindelmuffins: Göra muffins och köp lakrits snören, stoppa i en bitar av snöret så det liknar med och gör ögon med glasyr eller även där med en liten bit av snöret.

Avklippta fingrar: Dela prinskorvar i 2 och stek, du kan skära små ränder för att få rynkorna som man har runt knogarna och skära ur lite av toppen på "fingret" för att sedan dela en mandelbit i 2 (ev färga också i kokande färgat vatten) för att sedan ´sätta dit som nagel. "limma " med lite ketchup eller försöka att "trycka" in den. Doppa sen nederdelen av fingret i lite ketchup och lägg på fat.

Marchmallowspöken:
Sätt marshmellows på ett varsitt grillspett och frys dom i ca20min , smält sedan vit blockshoklad i vattenbat och doppa marshmellowsen i, låt gärna chokladen kylna lite innan för den ska bli lite seg så det blir som toppar på. Smält sedan mörk choklad och spritsa ögon och mun på, toppengott och jättefestligt för dom lite mindre barnen.

Ännu mer recept på äckliga maträtter (länkar):
tasteline.se, kokaihop.se, matklubben.se


Kommentarer
Skickat av : JENNY

http://paulinabladh.blogg.se/

2010-10-28 @ 20:44:34
URL: http://jennyjanssons.se

Heej!
Kommentera inlägget genom att fylla i här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas endast för mig)

URL/Bloggadress:

Varsågod:

Trackback
RSS 2.0